Harddisk Recorder

Alles over Harddisk Recorders

augustus 10th, 2013

Humax IHDR- 5200C

Harddisk Recorders, Informatief, Review.

De Humax IHDR- 5200C is een van de nieuwste harddisk recorders van Humax, deze recorder wordt onder andere geleverd door Ziggo bij de alles in 1 pakketten. De IHDR-5200C is voorzien van 2 tuners en een harddisk van 500GB. Daarnaast heeft deze Humax veel handige opties meegekregen waaronder de DLNA functie waarmee deze harddisk recorder kan communiceren met vele andere apparaten in het netwerk en FTP toegang waarmee opgenomen programma’s of films kunnen worden gedownload naar bijvoorbeeld een PC of notebook. Ook is de Humax voorzien van 2 USB-poorten waarmee de opslag uitgebreid kan worden met USB-Stick of externe harddisk.

Uiteraard is deze harddisk recorder ook voorzien van de live functies waarmee een programma gepauzeerd en teruggespoeld kan worden en de optie voor interactieve TV waarmee films en series te bestellen zijn. Het menu is zeer uitgebreid maar logisch ingedeeld en werkt snel zoals eigenlijk de hele recorder zeer snel werkt, na het opstarten zijn alle functies snel toegangkelijk en hoeft er eigenlijk nooit te worden gewacht.

De Humax IHDR-5200C wordt geleverd met een zeer uitgebreide afstandsbediening waarmee ook TV, andere recorders en audio installatie zijn te bedienen, hierdoor is er nog maar 1 afstandsbediening nodig. Het instellen van de afstandsbediening gaat zeer eenvoudig met een code, hierna hoeft er enkel het apparaat dat bediend moet worden te worden gekozen en kunnen vrijwel alle functies hiervan worden bediend.

Het beeld van de IHDR-5200C is zeer scherp met 1080i, 720p, 576p of 576i HD kwaliteit afhankelijk van de zender en audio wordt weergegeven in Dolby AC-3 kwaliteit. Uiteraard is deze ook voorzien van een digitale programma gids (EPG) waarmee zeer eenvoudig in te stellen is wat opgenomen moet gaan worden en of dit eenmalig of op meerdere tijdstippen moet gebeuren.

De IHDR-5200C is ook voorzien van een radio functie waarmee radiozenders te beluisteren zijn en via de USB aansluiting, FTP en zelfs DLNA kan muziek afgespeeld worden op de IHDR-5200C. Ook kunnen via de USB aansluiting foto’s in een dia voorstelling afgespeeld worden door de recorder, hierbij is het ook mogelijk gelijktijdig muziek af te spelen.

De IHDR-5200C is voorzien van een groot aantal aansluitingen zoals HDMI 1.3, Scart, SPDIF en Optische audio uitgang, 2x USB, RCA uitgang, Ethernet en Tuner. Naast de bekabelde netwerkaansluiting (Ethernet) is het ook mogelijk om op een van de USB poorten een WIFI adapter aan te sluiten, hiermee kan de recorder zeer eenvoudig via het menu worden aangesloten op een draadloos netwerk. Ook DLNA werkt via WIFI en er is bijna geen verschil merkbaar in snelheid.

Een erg handige functie van de IHDR-5200C is dat tijdens het kijken van een programma informatie te zien is over programma’s op andere zenders zonder hiervoor de hele electronische programma gids (EPG) te hoeven openen, hierdoor kan tegelijkertijd een programma worden gevolgd en bekeken worden welke programma’s op andere zenders zijn. Een andere handige functie is dat indien een opname wordt gestart van een programma ook het gedeelte sinds er gekeken wordt bij de opname wordt gezet, zo zijn opgenomen programma’s vaak volledig opgenomen.

De Humax IHDR-5200C is al verkrijgbaar vanaf €249,00

Back Top

Comments are closed.