Harddisk Recorder

Alles over Harddisk Recorders

Over de HDR

Een harddisk recorder is de nieuwste en beste oplossing voor het opnemen van programma’s of films zodat u deze nooit meer hoef te missen. Enkele jaren geleden had vrijwel iedereen een (VHS) videorecorder, hierna kwam de DVD recorder en daarna de harddisk recorder. Er worden ook harddisk recorders gecombineerd met DVD recorders aangeboden, het voordeel hiervan is dat uw opgenomen programma’s of video’s kunt opslaan op DVD om deze op bijvoorbeeld op een notebook of dvd speler in de auto af te spelen.

Het grote voordeel van harddisk recorders is wel dat het medium voor opslag van progamma’s of films een harde schijf is. De capaciteit van de harde schijf in harddisk recorders is vele malen groter dan de capaciteit van bijvoorbeeld DVD’s of videobanden, hierdoor kunt u een groot aantal programma’s of films opnemen en later terugkijken. Daarnaast kunt u ook films of programma’s van de harddisk verwijderen waardoor u steeds opnieuw kunt opnemen.

Harddisk recorders worden voorzien van steeds meer functies om bijvoorbeeld het beeld om te zetten in een ander formaat, het live heen en terug spoelen van programma’s en zelfs het verbeteren van het opgenomen beeld. Tevens zijn vrijwel alle harddisk recorders voorzien van vele soorten uitgangen waardoor deze op ieder beeldscherm en audiosysteem zijn aan te sluiten, de bekendste en meest gebruikte aansluiting is tegenwoordig de HDMI aansluiting welke zeer geschikt is voor hoge kwaliteit beeld. Sommige harddiskrecorders zijn voorzien van een netwerkaansluiting waarmee de opgenomen progamma’s en films’s ook op PC’s, tablets en notebooks afgespeeld kunnen worden.

Naast de standaard harddisk recorder is er ook nog de interactieve harddisk recorder waarmee naast opgenomen programma’s en film’s ook on demand (op aanvraag) film’s en programma’s bij de televisie provider opgevraagd kunnen worden, voor deze functionaliteit moet de recorder vaak wel voorzien worden van software van de betreffende provider. Voor sommige van deze film’s of programma’s moet men betalen aan de televisie provider, dit betreft vaak nieuwe film’s welke korte tijd geleden nog in de bioscoop te zien waren. Vaak beschikken deze harddisk recorders ook over de functionaliteit om een ander kanaal op te nemen dan waar u op dat moment naar kijkt, zo hoeft u nooit meer een programma of film te missen maar kunt u deze later altijd terugkijken.

Er zijn vele diverse fabrikanten welke harddisk recorders maken, de meest bekende zijn wel Cisco, Panasonic, LG, Sony en nog enkele anderen. De onderlinge verschillen tussen de recorders kunnen zeer groot zijn, waar de ene recorder enkel werkt als een opnameapparaat met een enkele aansluiting is de andere voorzien van zeer uitgebreide software en vele typen aansluitingen. De keuze voor de juiste harddisk recorder kan daarom erg lastig zijn, wij hopen u op deze website voldoende informatie te geven om een goede keuze te kunnen maken indien u een harddisk recorder wilt aanschaffen.

 

Geef een antwoord