Harddisk Recorder

Alles over Harddisk Recorders

Functies

Er zijn vele typen harddisk recorders van simpel tot zeer uitgebreid, hieronder hebben wij een overzicht van de functies welke in hard disk recorders worden beschikbaar zijn:

Opname: Deze functie wijst eigenlijk voor zich en is bedoeld voor het opnemen van programma’s of films, de mogelijkheden hiervoor kunnen wel zeer verschillend zijn. In onderstaande functies leggen wij de verschillende mogelijkheden uit.

EPG opname: EPG staat voor Electronische Programma Gids, dit is een overzicht van de huidige programma’s en film’s en degenen die in de nabije toekomst te zien zullen zijn. Met de EPG opname is het mogelijk het programma wat opgenomen moet worden te selecteren in deze programmagids, hierdoor hoeven niet meer de begin en eindtijd van het op te nemen programma ingevuld te worden.

Pause live tv: Met deze functie kunnen programma’s of films live gepauseerd worden, het wordt dan tijdelijk opgenomen en zodra u verder kijkt wordt van de harddisk weer afgespeeld en kunt u bijvoorbeeld reclame’s doorspoelen.

Upscaling: Deze functie is bedoeld om programma’s of films welke in een ander formaat dan het beeldscherm is toch beeldvullend te kunnen weergeven, de harddisk recorder bewerkt het beeld zo dat deze op elk formaat scherm beeldvullend is.

Foto-Afspeel functie / Diavoorstelling: Met deze functie zijn fotoalbums af te spelen als een dia voorstelling of digitaal fotoboek, de foto’s worden meestal door middel van een USB-stick op de harddisk recorder gekopieerd.

DivX afspeelfunctie: Hiermee kunt u films afspelen welke zijn opgenomen in het DivX formaat, dit formaat wordt vaak gebruikt bij film’s welke via internet verzonden worden. Het grote voordeel van DivX is dat deze relatief weinig ruimte innemen en de kwaliteit toch nog zeer goed blijft.

Jukebox functie: Met deze functie kunt u muzieklijsten samenstellen en deze afspelen, de muziek kunt u verkrijgen via uw televisie provider of door middel van een USB-stick.

EasyLink: Met deze functie kunt u alle apparaten welke zijn aangesloten op de HDMI aansluiting bedienen met de afstandsbediening van de harddisk recorder.

Dolby Digital: Deze techniek zorgt voor veel minder ruis op de audiouitgang van de harddisk recorder.

Interlacing: Met deze techniek wordt het beeld twee maal zo snel naar het beeldscherm gestuurd, resultaat hiervan is een heel scherp en helder beeld.

 

Geef een antwoord