Harddisk Recorder

Alles over Harddisk Recorders

februari 25th, 2013

LG HRX550

Harddisk Recorders.

Net als vele andere merken heeft ook LG een harddisk recorder in het assortiment, de LG HRX550. Deze harddisk recorder is behoorlijk uitgebreid, zo is de HRX550 naast een 250GB harddisk ook voorzien van een Blu-ray speler waarmee zelfs films in 3D afgespeeld kunnen worden. De HRX550 heeft een ingebouwde CI+ tuner welke de Ziggo smartcards ondersteund, hierdoor kan de HRX550 dus ook de ontvanger vervangen.

Zoals de meeste harddisk recorders beschikt de HRX550 over een upscaling functie waarmee standaard DVD formaat beeld wordt geupgrade naar Full HD beeld, daarnaast beschikt deze recorder over een aantal apps zoals youtube, picasa, DLNA en accuweather. Met deze apps zijn video’s op youtube direct af te spelen, kunnen foto’s gedeeld op picasa bekeken worden en kan met accuweather het weerbericht bekeken worden. Daarnaast beschikt de HRX550 over een functie waarmee direct naar een externe harddisk opgenomen kan worden, hierdoor zijn de opgenomen programma’s of films dus direct mee te nemen naar een andere locatie om deze daar af te spelen. Ook kunnen vanaf een externe harddisk of usb-stick film’s, foto’s en muziek afgespeeld worden zonder dat deze naar de harddisk recorder gekopieerd hoeven te worden.

De HRX550 is voorzien van WIFI waardoor het aanleggen van een kabel van de harddisk recorder naar de router niet meer nodig is, tevens kunnen over deze verbinding bestanden bekeken, gedeeld en afgespeeld worden zodat opgenomen film’s of programma’s op ieder apparaat beschikbaar zijn, deze functie wordt tegenwoordig steeds vaker genoemd als DLNA. Naast WIFI beschikt de HRX550 uiteraard ook over een aantal fysieke aansluitingen, deze harddisk recorder is voorzien van de volgende aansluitingen: Component, HDMI, Analoog Audio, Scart, Ethernet, Composiet en USB.

De ingebouwde Blu-Ray speler speelt vrijwel elk medium af, zo kan deze naast Blu-Ray ook alle soorten DVD’s ens CD’s afspelen. Ook speelt de HRX550 vrijwel ieder formaat bestand af, zo kunnen bestanden opgeslagen in DivX, DivX HD, MPEG2, MPEG4, MPO en nog vele andere formaten afgespeeld worden met deze harddisk recorder. De afstandsbediening van de HRX550 is voorbereid op het gebruik van de harddisk recorder als digitale ontvanger en is voorzien van vrijwel alle opties die de afstandbediening van de standaard digitale ontvanger heeft.

De HRX550 is dus een zeer complete harddisk recorder, Blu-Ray speler en digitale ontvanger tegen een zeer interessante prijs, de adviesverkoopprijs bedraagt € 449,00 maar is Hier al verkrijgbaar voor slechts € 399,95.

Back Top

Comments are closed.